Sfaturi practice oferite de medici, pentru protecția mâinilor în sezonul rece 

În sezonul rece, mâinile sunt cel mai expuse la frig. Iar odată cu expunerea apar și problemele. Cel mai des întâlnită dintre acestea este dermatita de contact. Iată de ce. 

„Cea mai frecventă afecțiunea în această perioadă este dermatita de contact la nivelul mâinilor. Este vorba despre niște plăci roșii la nivelul mâinilor, dureroase când apar escoriațiile, acele crăpături în piele, pot ajunge până la mici sângerări. Sunt și extrem de pruriginoase. Iar din cauza asta problema este și mai complicată” a explicat dr. Raluca Miulescu, medic dermatolog.

Pentru a nu complica și mai mult situația, este bine să evităm să ne scărpinăm. „În momentul în care apar mâncărimile, suntem tentați să ne scărpinăm și din piele se eliberează anumite substanțe care nu fac altceva decât să accentueze pruritul. Astfel intrăm într-un cerc vicios care va trebui întrerupt” recomandă dr. Raluca Miulescu. 

De cele mai multe ori, tratamentul constă în înlocuirea produselor pe care le folosim pentru a ne curăța mâinile. Dar și aplicarea unor creme speciale ajută foarte mult. „Căutăm să schimbăm săpunul pe care îl folosim. Luăm produse pentru copii, testate în sensul acesta, sau produse pentru piele atopică. Putem să folosim uleiul de curățare, mă refer la acel ulei de duș. De asemenea, cremele grase pe bază de pantenol 5%, pe bază de uree intens hidratantă, sau chiar o cremă emolientă. Ele pot fi aplicate pe zonele expuse la frig, precum mâinile sau fața” a mai spus dr. Raluca Miulescu. 

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea