SFATURILE LUI DR. MENCI: Acest sirop e cu mult mai nociv decât zahărul!

Siropul de porumb, un îndulcitor folosit pe scară largă în industria alimentară, s-a dovedit a fi cu mult mai nociv decât zahărul. Acesta are un conținut foarte mare de fructoză, cu mult mai mare decât cel conținut în zahărul rafinat, iar consumul acestui produs poate avea o serie de efecte negative asupra organismului uman.

Prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi a explicat, la Medika TV, că fructoza consumată în exces este responsabilă pentru o serie de probleme de sănătate, de la apariția obezității până la riscul de infarct și AVC.

“Siropul de porumb are un conținut extrem de ridicat de fructoză. Nu există nici un aliment natural care să conțină atât de multă fructoză ca acest sirop. În loc să vină din fructe, vine din porumb. S-a constatat că fructoza este unul dintre factorii care duc la apariția steatozei hepatice non-alcoolice, adică ficatul gras, e strâns legat și de apariția obezității, e un factor favorizant al apariției diabetului. Ar trebui evitat, pentru că ficatul nostru nu e în stare să proceseze decât câteva grame pe zi. Tot ce este în plus e transformat de ficat în trigliceride, grăsimi care dacă sunt peste limitele normale fiziologice duc la dislipidemii. Dislipidemia generată de trigliceride nu a e bun augur, pentru că semnalează și apariția bolilor cardiovasculare și a riscului de infarct și AVC”,  spune dr. Menci.

Tags: , , , , , , ,
Ți-ar putea plăcea