Simptome și manifestări ale insuficienței cardiace

Dezechilibrele pe care le provoacă în organism insuficiența cardiacă sunt serioase, de aceea, de la apariția primelor simptome, pacienții trebuie să meargă de urgență la medic. Dacă obosiți la eforturi mici sau dacă vă simțiți picioarele umflate și reci, trebuie să discutați cu un specialist.

„De obicei este afectat ventriculul stâng. Inima pompează sângele cu multă presiune. Atunci când procesul de pompare este afectat, avem un pacient cu valori tensionale scăzute, este foarte obosit și respiră greu” a explicat dr Nicoleta Oprescu, medic primar cardiolog, câteva dintre manifestările și simptomele insuficienței cardiace.

Pe lângă oboseala, pacienții cu insuficiență cardiacă se pot confrunta și cu umflarea picioarelor, simptom care le poate afecta mobilitatea.

„Se pot umfla picioarele, se poate umfla și abdomenul. Apar dureri în partea dreaptă a abdomenului, secundar, pacientul nu se mai mișcă așa cum trebuie. Se pot forma cheaguri la nivelul piciorului și acestea să plece mai departe spre plămâni și să apară trombembolismul pulmonar. Există anumite trepte ale acestei patologii, în care eforturile pot să fie greu susținute. Apoi poate să apară incapacitatea de respirație și oboseala, chiar și în perioadele de repaus” a mai spus dr. Nicoleta Oprescu.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea