Sindromul burout, problema nerezolvată a sistemului medical din România. Tot mai mulți medici sunt afectați de stresul profesional

Reprezentanții Colegiului Medicilor din România atrag atenția cu privire la faptul că tot mai mulți medici suferă de stres profesional. Epuizarea la locul de muncă afectează aproape 40% din medicii români.

Din analiza Colegiului Medicilor din România reiese faptul că cele mai solicitante specializări sunt Terapia Intensivă,. Medicina de Urgență, Oncologia, Pediatria sau Chirurgia. În țara noastră există peste 55,000 de medici, iar aproape 40% dintre aceștia se confruntă cu burnout.

Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România a declarat că situația este generată de volumul foarte mare pe care medicii îl au, având în vedere faptul că numărul specialiștilor este scăzut în țara noastră.

„Este într-adevăr un volum de muncă foarte mare, iar presiunea este și mai mare având în vedere că multe decizii trebuie luate imediat. Burnoutul este o consecință directă asupra sistemului medical. Gradul de burnout din spitalele românești este foarte ridicat. Chiar și medicii tineri se confruntă cu acest sindrom” susține Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România.

În ceea ce privește media de vârstă a medicilor, datele Colegiului Medicilor din România arată că peste 68% dintre medici au între 22 și 58 de ani, iar în cazul medicilor de familie care au peste 60 de ani, procentul este mult mai ridicat.

 

 

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes