SPECIALIST ROMÂN: „vor crește cazurile în terapie intensivă și decesele ”

Cifrele alarmante din ultimele săptămâni arată faptul că evoluția pandemiei de COVID-19 în România nu este deloc favorabilă. Specialiștii trag un semnal de alarmă și explică faptul că, odată cu creșterea îmbolnăvirilor, țara noastră va înregistra creșteri și în ceea ce privește decesele sau cazurile grave, internate la ATI.

În ultimele 24 de ore, România a depășit cifra de 60.000 de cazuri de COVID-19. Aceste informații arată faptul că în țara noastră pandemia aproape că nu mai poate fi ținută sub control. Iar specialiștii în domeniul medical nu vin deloc cu vești bune pentru perioada următoare.

Dr. Alexandru Rafila, reprezentantul României în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, a precizat pentru Digi24 faptul că atâta timp cât numărul îmbolnăvirilor se află în creștere și cel al cazurilor grave internate la ATI și cel al deceselor vor înregistra, de asemenea, creșteri.

De asemenea, dr. Alexandru Rafila a precizat faptul că, în perioada următoare, îmbolnăvirile de COVID-19 vor continua să atinge cifre record.

Este o creștere evidentă, dar nu este o creștere rapidă. Este o creștere lentă a numărului de cazuri. Sunt convins că dacă am face o curbă o să vedem că în această curbă are în continuare un caracter crescător, dar cred că numărul de cazuri în terapie intensivă și decesele vor crește în perioada următoare, pentru că acestea urmează unei acumulări mari de cazuri noi” a declarat dr. Alexandru Rafila.

Tot în ultimele 24 de ore, în țara noastră s-au înregistrat 43 de decese și 448 de persoane au fost internate la ATI.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea