Statistic, media de vârstă a pacienților cu hernie de disc lombară a scăzut. Medicul Florin Bloj a explicat cauzele la Medika TV

Invitat în cadru ediției de luni seară a emisiunii „Doctor Medika”, dr. Florin Bloj, medic radiolog, a explicat ce spun datele statistice cu privire la hernia de disc lombară. Astfel, noile date arată că deși această afecțiune era specifică vârstnicilor, în ultimii ani, tot mai multe persoane tinere sunt diagnosticate cu această boală. 

„2% din populația generală este afectată de hernia de disc lombară. Sunt însă grupe de vârstă unde procentele sunt mult mai mari. Inițial se credea că este o patologie a vârstnicilor, dar să știți că tot mai mulți tineri suferă de această patologie” a explicat dr. Florin Bloj, medic radiolog, luni seară, la Medika TV. 

Dincolo de vârstă, boala pare să afecteze mai mult femeile decât bărbații, mai ales dacă acestea au o viață profesională activă și își petrec multe ore stând în picioare. „Mai mult, există diferențe și între femei și bărbați. Femeile de vârstă medie care au o viață profesională activă și stau mult în picioare sau la birou pot suferi de hernie de disc lombară” a mai spus dr. Florin Bloj, luni seara, la emisiunea „Doctor Medika”. 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes