Stilul de viață ne poate afecta sănătatea pancreasului. Iată ce spun medicii despre acest lucru

Dezechilibrele la nivelul pancreasului nu înseamnă doar diabet zaharat sau alte boli metabolice. De cele mai multe ori, acestea sunt factori favorizanți pentru cancerul pancreas. Boala nu poate fi descoperită la timp și are o mortalitate crescută. 

Există mai multe tipuri de cancer pancreatic, iar cele care nu pot fi vindecabile au legătură cu funcțiile exocrine ale acestui organ. „Cancerul este legat de funcția exocrină a pancreasului, adică din ductele pancreatice. Acest tip de cancer reprezintă și aproape 80% din cancerele pancreatice. Celelalte tipuri de cancer sunt cunoscute sub numele de tumori neuroendocrine și reprezintă tumori cu evoluție mai blândă și cu rezultate mai bune în ceea ce privește vindecarea” susține dr. Cezar Stroescu, medic primar chirurgie generală. 

Statele în plină dezvoltare, în care consumul alimentelor nesănătoase a devenit deja o rutină, se confruntă cu o creștere semnificativă a cazurilor de cancer pancreatic. „Cancerul de pancreas crește în frecvență odată cu vârsta. Creșterea vârstei a dus și la creșterea cazurilor de cancer de pancreas. El este influențat de stilul de viață nesănătos, din cauza căruia oamenii ajung să consume cantități prea mari de alimente procesate intens, foarte periculoase pentru sănătate” a mai spus dr. Cezar Stroescu. 

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea