Stilul de viață, o armă în lupta cu COVID-19. Cum să ai un organism fortificat și pregătit de luptă cu virusul. Reputatul nutriționist Nicolae Hâncu ne dă rețeta pentru o sănătate de fier (video)

Lupta cu noul coronavirus nu este numai a medicilor și autorităților, ci este lupta pe care o duce fiecare dintre noi, chiar dacă, în cazul celor care au scăpat neinfectați, nu înseamnă altceva decât respectarea cu strictețe a măsurilor de siguranță sanitară și a regulilor de igienă.

Dincolo de respectarea măsurilor însă, fiecare trebuie să fie pregătit să lupte cu infecția, iar pentru asta organismul trebuie să fie fortificat.

Un regim alimentar echilibrat, care presupune consumarea de alimente sigure și sănătoase, o activitate fizică zilnică și un somn odihnitor sunt ingredientele principale care stau la baza rețetei unui organism sănătos și pregătit pentru o eventuală luptă cu orice infecție.

Reputatul medic specialist în nutriție, diabet și boli metabolice, prof. univ. dr.  Nicolae Hâncu, membru de onoare al Academiei Române, membru titular al Academiei de Științe Medicale din România și președintele de onoare al Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, a vorbit, la Medika TV, despre ce presupune pregătirea și fortificarea organismului.

Iată, mai jos, sfaturile și rețeta de sănătate de la reputatul specialist.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea