Stilul de viață, principală cauză a bolilor oncologice de la nivelul creierului. Medicul Horațiu Ioani, neurochirurg: „A crescut numărul metastazelor cerebrale”

Stilul de viață pe care îl avem își pune amprenta și asupra sănătății creierului. Bolile oncologice care îl afectează au ca factor favorizant, așa cum se întâmplă și în cazul altor organe, un stil de viață haotic, cu alimentație nesănătoasă și încărcat de stres. 

Invitat în studioul Medika TV, dr. Horațiu Ioani, medic neurochirurg la Spitalul Clinic Colentina din Capitală, a explicat faptul că bolile oncologice care afectează creierul sunt de două feluri. „Cancerele cerebrale e un termen generic. Sunt două tipuri de cancere cerebrale, există tumorile care sunt proprii creierului şi sunt metastazele care sunt tumori ce ajung la creier de la un organ din corp. Cele mai multe sunt metastazele ca proporţie şi a crescut numărul metastazelor asta pentru că şi tratamentele sistemice, tratamentul pentru cancer localizat în corp, devine tot mai eficient. Creierul, practic, nu permite accesul chimioterapiei sistemice, iar astfel celulele metastatic ce ajung la creier se dezvoltă fără a fi afectate de tratament” susține dr. Horațiu Ioani. 

Principalul factor care declasează bolile oncologice este stilul de viață, explică medicul. „În principiu este vorba de stulul de viaţă, după care fumat, consum de alcool. Sunt tot felul de factori novcivi care se manifestă şi pacientul dezvoltă o leziune în corp care dacă nu e depistată la timp, progresează”, a adăugat dr. Horațiu Ioani. 

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes