STUDII DESPRE VACCINURI: cum și-au dovedit eficiența cele mai cunoscute vaccinuri în lupta împotriva Alzheimer

Vaccinurile au fost concepute pentru a ne feri de boli infecțioase. Noi studii arată că cele mai des utilizate vaccinuri, cel împotriva gripei și cel împotriva pneumoniei, ar avea efecte și asupra reducerii riscului de apariție a bolii Alzheimer.

În cadrul Conferinței Internaționale a Asociației de luptă împotriva bolii Alzheimer, au fost prezentate două studii potrivit cărora vaccinul împotriva gripei și cel împotriva pneumoniei ar putea reduce considerabil riscul apariției acestei maladii.

„Administrarea cu regularitate a vaccinului împotriva gripei, începând chiar de la vârste mici, poate preveni infectarea și poate avea efecte și asupra bolii Alzheimer, în sensul că i-ar putea încetini evoluția” , suține dr. Richard Isaacson, fondatorul Clinicii de Prevenire a bolii Alzheimer, în cadrul Spitalului Presbyterian, New York, citat de CNN.

Vaccinurile nu previn total îmbolnăvirea, însă reduc riscul de apariție a acestei afecțiuni.

În primul studiu, în care au fost analizate persoanele care s-au vaccinat împotriva gripei, au fost incluși 9000 de pacienți de peste 60 de ani. Cercetarea a scos la iveală faptul că în cazul acestora riscul de a dezvolta Alzheimer a fost mai mic cu 17%.

În cel de-al doilea studiu au fost incluși 5000 de vârstnici peste 65 de ani. Unii dintre acești participanți erau predispuși la Alzheimer, având rude care au dezvoltat această boală. Cercetarea a demonstrat faptul că administrarea vaccinului împotriva pneumoniei a scăzut riscul îmbolnăvirii cu până la 30%.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes