STUDIU ÎNGRIJORĂTOR. Și animalele de companie se pot îmbolnăvi de COVID-19

Un studiu controversat realizat în Italia arată faptul că și animalele de companie, în special câinii și pisicile, se pot infecta cu SARS-CoV-2. Cercetarea arată că patrupedele infectate au avut aceleași simptome ca și stăpânii lor. Ceea ce se știe despre SARS-CoV-2, virusul care provoacă boala COVID-19, este faptul că a apărut inițial la animale, apoi s-a transmis la om. Oamenii de știință din Italia au descoperit faptul că virusul poate fi retransmis de către om animalelor, în special celor de companie.

Studiul realizat de cercetătorii din Italia, în luna martie a acestui an, pe un eșantion de 900 de câini și 500 de pisici ai căror stăpâni fuseseră infectați cu noul coronavirus, a relevat prezența virusului în corpurile animalelor. Practic, patrupedele incluse în studiu aveau anticorpi specifici infecției cu SARS-CoV-2.

Vestea bună , potrivit studiului citat de publicația news-medical.net, este faptul că durata de manifestării bolii COVID-19 în cazul animalelor este mai scurtă decât în cazul al oamenilor. Astfel, în urma testelor RT – PCR efectuate pe probele prelevate de la câinii și pisicile incluse în studiu s-a descoperit că încărcătura virală în organism se diminuează după cel mult 10 zile. În cazul câinilor, s-a observat o scădere a cantității virale în doar 6 zile.

Pe această cale, oamenii de știință recomandă testarea animalelor de companie deținute de stăpâni infectați cu noul coronavirus, deoarece acest aspect poate oferi informații cu privire la modul în care virusul se transmite în comunitate.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea