Termen limită pentru înființarea Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate. Mesajul ministrului Alexandru Rafila

Prevăzută în Planul Național de Redresare și Reziliență, Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate trebuie înființată până la sfârșitul lunii iunie 2022. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a declarat în cadrul unei conferințe de presă, faptul că se fac eforturi pentru ca entitatea să devină funcțională mai devreme.

Scopul înființării Agenției Naționale pentru Dezvolarea Infrastructirii în Sănătate ste acela de a monitoriza investițiile din domeniul sănătății și va verifica modul în care proiectele se vor implementa. În cadrul unei conferințe de presă, Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a explicat pașii care se realizează în acest moment pentru înființarea acestei instituții. „A fost finalizat draftul de ordonanță de urgență pentru înființarea acestei agenții, în subordinea Ministerului Sănătății, după consultări în cadrul Ministerului și cu Comisia Europeană. Ne găsim acum în procedura de avizare internă a acestei ordonanțe de urgență. În luna martie, ea va fi trimisă celorlalte ministere avizatoare, urmând ca în lunile aprilie, mai, această ordonanță de urgență să fie aprobată de către Guvernul României” a precizat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Cel mai probabil, autoritățile sanitare din România sunt optimiste cu privire la faptul că vor reuși să deschidă ANDIS mai devreme decât termenul stabilit, care expiră la 30 iunie 2022. „Termeniul de înființare a acestei angeții fiind 30 iunie, dar încercăm să devansăm termenul prin ceea ce facem” mai apus Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Datele oficiale arată că România, prin Planul Național de Dezvoltare și Reziliență, intenționează să realizeze investiții în domeniul sănătății în valoare de peste 140 de milioane de euro.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea