Testare COVID-19 la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș„ din Timișoara

Creșterea numărului de cazuri de COVID-19 i-a făcut pe medici să ia măsuri pentru a limita răspândirea virusului. Astfel, Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara a decis un centru de testare dedicat pacienților cu simptomatologie specifică infecției cu SARS-CoV-2.

Potrivit informațiilor, centrul va funcționa de luni pânâ vineri, între orele 08,00 – 09,00. Testele efectuate sunt RT-PCR, rezultatele fiind comunicate pacienților în aceeași zi.

Creșterea numărului de cazuri a făcut necesară înființarea acestui centru de testare. Din păcate, în fiecare zi, avem în jur de 400-500 de cazuri de COVID 19 confirmate în Timiș. Din fericire, însă, majoritatea sunt forme ușoare, care nu necesită internare. Astăzi, în spital sunt internați 29 pacienți, dintre care 4 în Secția de Terapie Intensivă. Aceștia au o formă severă de boală și luptăm împreună cu ei pentru a învinge acest virus. Măsurile de protecție, masca, spălatul cât mai des pe mâini, dar și testarea continuă să fie principalii factori de reducere a răspândirii bolii. Într-o prima fază, am decis ca Centrul să fie deschis doar timp de o oră, dimineața, iar rezultatul să fie comunicat în cursul aceleiași zile. Analiza probelor se va face în spital, și asta pentru că laboratorul nostru are un aparat RT-PCR de ultimă generație. În funcție de evoluția numărului de cazuri, dacă va fi necesar, vom crește programul de testare”, spune.SL. dr Diana Manolescu director medical Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara.

Testarea COVID 19 la Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes se face doar în baza definiției de caz. Astfel, pacienții care solicită teste RT-PCR în cadrul unității medicale trebuie să fi fost consultați în prealabil de medicii de familie.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea