Totul despre boala renală diabetică. Iată cum afectează nivelul ridicat de zahăr din sânge buna funcționare a acestor organe

Considerat boala care nu provoacă simptome, diabetul atacă numeroase organe, iar printre acestea se numără și rinichii. Ținerea sub control a glicemiei este importantă pentru că, în caz contrar,  nivelurile ridicate ale glicemiei pot provoca insuficiență renală, pacientul aflându-se în riscul de a face dializă sau chiar transplant renal. 

„Glicemia mare poate determina dereglări la diferite niveluri, chiar și rinichii putând fi afectați de prea mult zahăr în sânge. Afectarea rinichiului este comună atât pacienților cu diabet zaharat de tip 1, cât și pentru pacienții cu diabet zaharat de tip 2” a explicat, la Medika TV, dr. Nicoleta Mândrescu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice. 

Iată cum afectează diabetul rinichii: „Glicemia mare afectează vasele de sânge de la nivelul rinichilor și poate să dea ceea ce se numește, boală renală diabetică sau nefropatie diabetică. Este o complicație de temut a diabetului, pentru că este o complicație evolutivă care în lipsa unor măsuri adecvate poate duce la insuficiență renală și nevoia de dializă” a mai spus dr. Nicoleta Mândrescu. 

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes