Tratamentul Fibromului uterin, din cadrul Spitalului Regina Maria Brașov

Cauze care determină apariția unui fibrom uterin. Medic: „Controalele periodice, o necesitate”

Orice femeie se poate confrunta cu apariția unui fibrom uterin. Doar în urma controalelor medicale periodice, diagnosticarea acestei probleme medicale se poate face la timp, astfel încât tratamentele prescrise de medici să fie eficiente.

„Pentru prevenirea fibroamelor uterine, este indicat ca o femeie să devină mamă mult mai devreme și să alăpteze cât mai mult. Ar trebui să devină mame în jurul vârstei de 25-30 de ani… Alăptatul este un status pseudomenopauzic, care tratează fibroamele uterine și endometrioza. Fiind bolile cel mai frecvent întâlnite în rândul femeilor„ susține dr. Viorel Stoica, medic specialist obstetrică-ginecologie, fondatorul Centrului pentru Tratamentul Fibromului Uterin, din cadrul Spitalului Regina Maria Brașov.

Cauzele care determină formarea fibroamelor uterine sunt multiple. Medicii amintesc faptul că această afecțiune poate apărea atât din cauze genetice, cât și din cauza stilului de viață.

„Cauzele care determină apariția fibroamelor uterine pot fi multiple. Vorbim despre factori genetici. Frecvent găsim în antecedentele familiale multe persoane care au avut de asemenea fibroame. Cred că este vorba și despre stres sau alimentație” mai spune dr. Viorel Stoica.

În ceea ce privește alimentația, specialiștii susțin faptul că pacientele trebuie să evite alimentele intens procesate, așa cum sunt lactatele.

„Ar trebui evitate lactatele în primul rând, mai ales cele intens procesate. Binînețels, dacă bem lapte de la țară nu se întâmplă nimic” mai spune dr. Viorel Stoica.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea