Tratează-ți corect durerile de mușchi sau de oase. Iată ce recomandă specialiștii 

Durerea de mușchi sau de oase poate fi supărătoare, însă este bine să știi că nu trebuie tratată prin automedicație. Mergi cât mai repede la medic pentru a-i afla cauza și pentru a primi tratamentul adecvat. 

Simona Bălănescu, gazda emisiunii „Doctor Medika”, difuzată la Medika TV, a discutat cu fizioterapeutul Alexandru Ilie despre modul în care pacienții ar trebui să abordeze problemele medicale generate de durerile de mușchi sau oase.

Specialistul a recomandat celor care suferă de acest tip de dureri să meargă la un consult medical. Cel mai potrivit medic este cel de recuperare medicală. „Durerea musculo-articulară ar trebui să fie abordată cu un medic specialist în recuperare medicală. Odată ce ai ajuns la un astfel de specialist, acesta are capacitatea să integreze întregul tabloul clinic și să facă ulterior o trimitere spre o specializare, spre reumatologie sau poate este o problemă de natură ortopedică” susține fizioterapeutul Alexandru Ilie. 

Indiferent de problema medicală identificată, gimnastica medicală este esențială pentru recuperarea completă a pacientului. „În tot acest timp se începe programul de gimnastică. Întotdeauna când durerea este prezentă nu mă bazez doar pe strategia medicamentoasă care nu face decât să abordeze inflamația din punct de vedere simptomatic și astfel rezolv problema temporar, fără să am o influență directă asupra factorului cauzator. Gimnastica este cea pe care ar trebui pacienții să se bazeze la recomandarea unui medic specialist, de recuperare medicală” a mai spus, la Medika TV, fizioterapeutul Alexandru Ilie. 

 

Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea