Un pacient internat la Psihiatrie în Focșani a atacat mai multe cadre medicale

Un focșănean de 30 de ani, internat la secția psihiatrie a Spitalului de Urgențe Focșani a agresat, noaptea trecută, doi asistenți medicali. Bărbatul, eliberat de curând de la închisoare, unde ispășise o pedeapsă pentru trafic de droguri și viol, era sub influența drogurilor în momentul în care a fost internat.

A fost adus de familie, la spital, pentru că acuza stări de rău, în jurul orei 1.00 noaptea, iar la doar câteva ore a atacat doi asistenți medicali care îl conduceau în salon, pentru internare.

 Cu o violență extremă, agresorul i-a lovit în zona capului pe cei doi asistenți emdicali, ambii bărbați. Unul dintre ei a căzut, inconștient, la pămâțnt, cel de-al doilea a continuat să se lupte cu agresorul. În ajutorul său au sărit și alți angajați ai secției Psihiatrie, care au reușit să-l imobilizeze pe pacient înaintea sosirii unui echipaj de jandarmi, alertați prin apel la 112.

Conducerea Spitalului de Urgențe ”Sfântul Pantelimon” urmează să vină cu precizări, legate de acest caz, în orele următoare. Surse medicale susțin că acesta nu este singurul atac care are loc la secția Psihiatrie a unității medicale și soldat cu agresarea personalului medical. Episodul de noaptea trecută vine la două săptămâni distanță de un altul consumat la Spitalul de neuropsihiatrie Săpoca din județul Buzău, unde un pacient aflat în sevraj a atacat cu un stativ de perfuzii mai mulți bolnavi. Trei oameni au murit pe loc și alți trei la spital, iar alți 7 sunt în continuare spitalizați.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes