Unul dintre cei mai cunoscuți primari din țară, printre primii români vaccinați cu serul de la AstraZeneca

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, se numără printre primii români care au făcut cel mai nou vaccin folosit în Uniunea Europeană și în România, cel produs de compania AstraZeneca în colaborare cu cercetătorii de la Universitatea Oxford.

Primarul Clujului a mers la centrul de vaccinare unde se programase, iar la final, după ce a trecut sfertul de oră, timp în care nu au apărut reacții adverse, a anunțat că totul e bine.

“Azi m-am vaccinat cu vaccinul AstraZeneca. Totul Ok. Recomand tuturor să se vaccineze. Nimeni nu este în siguranță până când toți vom fi în siguranță! Maratonul continuă, în final toți vom fi învingători!”,  a scris Emil Boc pe Facebook.

Totodată, el le-a mulțumit cadrelor medicale pentru profesionalism, implicare și sprijin în combaterea pandemiei COVID-19, anunțând, totodată, că până ieri s-au vaccinat în județul Cluj aproape 63.000 de persoane. Dintre aceștia, peste 39.500 de clujeni s-au vaccinat în prima etapă, ceea ce înseamnă că fac parte din categoria personalului medical sau medico-social.

Emil Boc a fost programat la rapel abia în luna aprilie, având în vedere că în cazul vaccinului AstraZeneca cea de-a doua doză se administrează la un interval de 58 de zile.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea