Vaccinarea fără programare, tendința momentului! Peste trei sferturi dintre românii care s-au imunizat în ultima vreme au făcut-o doar cu buletinul

Vaccinarea fără programare a devenit preferata românilor de când în țara noastră s-a luat decizia ca oricine să se poată vaccina în orice centru, doar prezentându-se cu buletinul.

Conform unei situații prezentată de coordonatorul campaniei naționale de vaccinare într-o conferință de presă, în perioada 24 mai – 2 iunie, mai mult de 75% dintre persoanele imunizate au mers direct la un centru de vaccinare, fără să se programeze anterior pe platformă.

În cifre, dintr-un total de 148.721 de persoane vaccinate cu prima doză în perioada menționată, 112.696 s-au vaccinat fără programare.

Este un lucru aşteptat, ne bucurăm că există în continuare o adresabilitate crescută către centrele de vaccinare şi, de aceea, încurajăm cât mai multe persoane care doresc să se vaccineze să se prezinte chiar şi fără programare în centrele de vaccinare pe tot parcursul programului de lucru”, a spus col. dr. Valeriu Gheorghiţă.

Șeful CNCAV a mai precizat că în țara noastră s-au vaccinat anti-COVID 22.806 cetăţeni străini, din care 20.308 au o imunizare completă.


Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea