Vaccinul AstraZeneca se face, oficial, de astăzi. Marea Britanie, prima țară din lume în care este folosit

Marea Britanie este de astăzi prima țară din lume în care se folosește, în campania de vaccinare anti-COVID-19, vaccinul dezvoltat de AstraZeneca și Universitatea Oxford, transmite Reuters.

Brian Pinker, un bărbat de 82 de ani, este primul britanic care a fost vaccinat cu serul “național”. El a fost vaccinat la Spitalul Churchill, aparţinând Universităţii Oxford.

Marea Britanie are deja 530.000 de doze, care pentru început sunt administrate în șase spitale. Programul va fi extins în zilele următoare, avantajul acestui vaccine fiind că poate fi păstrat la temperatura unui frigider obișnuit și nu are nevoie de condiții special de stocare și transport, cum este în cazul vaccinului Pfizer.

Studiile i-au dovedit eficiența, iar vaccinul AstraZeneca a primit aprobare pentru punerea pe piață și în Argentina, India și El Salvador, unde însă nu a început, deocamdată, administrarea acestuia.

Inițial se aștepta ca vaccinul AstraZeneca să fie autorizat și în Uniunea Europeană, luna aceasta, dar documentația nu ajunsese până la finele anului la Agenția Europeană a Medicamentului, care a transmis că în lipsa acesteia nu a fost stabilit un calendar pentru aprobare.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea