Vaccinul rusesc Sputnik V, analizat de Agenția Europeană a Medicamentului. Ar putea fi următorul vaccin aprobat în UE!

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat că a început examinarea vaccinului rusesc Sputnik V, potrivit Euronews.

Anunțul EMA vine după ce mai multe state europene au cumpărat deja sau intenționează să achiziționeze vaccinul rusesc.

În Ungaria, Sputnik V este deja folosit după ce a primit aprobarea agenției locale a medicamentului. Și Slovacia a aprobat folosirea acestui vaccin pe teritoriul său și a cumpărat deja 200.000 de doze.

Rusia a transmis că ar putea furniza țărilor din U.E., începând cu luna iunie, vaccinuri pentru imunizarea unui număr de 50 de milioane de persoane.

”În urma aprobării EMA, vom fi în măsură să furnizăm vaccinuri unui număr de 50 de milioane de europeni începând din iunie 2021”, a spus directorul Fondului Suveran Rus, Kiril Dmitriev.

Vaccinul rusesc a dovedit, în urma studiilor, că are o eficacitate ridicată.

EMA a aprobat până acum trei vaccinuri anti-COVID, respectiv cele produse de companiile americane Pfizer și Moderna și cel produs de compania britanică AstraZeneca. Acestea sunt deja folosite în toate statele europene, inclusiv în România.

Un al patrulea vaccin, produs de americanii de la Johnson & Johnson, este în evaluare la Agenția Europeană a Medicamentului, aprobarea sa fiind așteptată la jumătatea lunii martie. Spre deosebire de celelalte 3 vaccinuri aprobate până acum, cel de la Johnson & Johnson se administrează într-o singură doză.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea