(VIDEO) Imagini de groază în fermele în care lucrează românii plecați la cules de sparanghel . Infecția cu SARS-CoV-2 , risc profesional

Controalele autorităților germane la ferma unde lucrează muncitori români care au reclamat că sunt expuși riscului de infectare din cauza condițiilor improprii, au confirmat nereguli care trebuie remediate până, cel târziu, luni. Altfel, autoritățile îi vor lua pe muncitori și îi vor trimite la alte ferme.

Imagini (link VIDEO) apărute în presa germană de la ferma de sparanghel arată în ce condiții lucrează și sunt cazați românii. Raportul de control, difuzat de televiziunea NDR, arată că s-au constatat încălcări grave ale regulilor de prevenire a infecțiilor cu noul coronavirus. Containerele în care sunt cazați românii sunt supraaglomerate. Și autobuzele care îi duc la lucru sunt încărcate peste capacitatea recomandată.

Pe 11 aprilie, unul dintre muncitorii sezonieri care lucrează la Bad Kronzigen a murit El a fost găsit decedat în fața containerului în care locuia, la fermă. Testele ulterioare au confirmat infecția cu coronavirus. Presa germană semnalează că în containerele cu muncitori români riscul de infectare a devenit un risc profesional.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea