VOR MAI STA CU MASCA PE FIGURĂ! ȘI ROMÂNII, ȘI ECONOMIA! Ministrul Tătaru, precizări

Va mai trece, cu siguranță, o perioadă bună de timp până când românii vor scăpa de măștile de protecție pe care sunt obligați să le poarte în spații închise.

Prezent joi, la Mioveni, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că purtarea măştilor în spaţii închise va fi obligatorie până în momentul în care vom avea o transmitere comunitară aproape de zero şi nu vor fi focare în unităţi spitaliceşti şi în centre de îngrijire.

”În momentul în care, la nivel naţional, vom avea o transmitere comunitară  aproape inexistentă sau subliminală, când nu vom mai avea focare  în unităţi spitaliceşti, în unităţi de îngrijire pentru bătrâni, neuropsihici sau la personal atunci ne gândim să nu mai fie obligatorii măştile. Până atunci, este o măsură minimă de prevenţie. Principalul fel de transmitere este cel aerogen. Cât timp suntem apropiaţi, în spaţii închise ne gândim să rămână aceste măşti obligatorii”, a declarat ministrul Sănătății.

Ca timp, ministrul nu a putut spune cât va mai trece până la momentul la care românii nu vor mai fi obligați să poarte măști de protecție, totul depinzând de evoluția cazurilor de coronavirus și de numărul bolnavilor în stare gravă.

În măsura în care aceste cazuri vor scădea şi vom vedea că vor rămâne  doar cazuri noi într-o comunitate care poate fi izolată sau în anumite focare, de exemplu,  spitale sau cămine de bătrâni,  atunci putem să ne gândim şi la eliminarea acestor măşti”, a spus ministrul.

Românii sunt obligați să poarte măști de protecție în toate spațiile închise, având, totodată, recomandarea de  a-și ține nasul și gura acoperite în locurile aglomerate, chiar dacă nu sunt în spațiu închis,  dar și în zonele unde e mult praf.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea