Vremea de afară, pericol pentru cardiaci. Ce puteți face ca să nu aveți probleme de sănătate

În următoarele săptămâni, spun meteorologii, vremea va fi schimbătoare, zile mai calde alternând cu cele în care se înregistrează temperaturi negative. Aceste schimbări pot avea impact asupra stării de sănătate, în special în cazul bolnavilor cardiaci.

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie explică faptul că ne așteptă alte zile de vreme schimbătoare, în care frigul va fi urmat de zile mai călduroase. „Perioada de ger a fost una persistentă. În a doua parte a săptămânii vom fi pe valori pozitive, dar nopțile și diminețile rămân în continuare reci, iar această alternanță va continua și în a doua parte a lunii”, a explicat Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, la Medika TV.

Vremea de afară influențează în mod negativ starea de sănătate a persoanelor diagnosticate cu afecțiuni cardiace. Acestea trebuie să evite deplasările în afara locuinței, iar dacă o fac trebuie să își ia măsuri de protecție suplimentare.

Persoanele cu patologie cardiovasculară trebuie să aibă grijă în aceste condiții și primul sfat pe care îl dau pacienților este să evite să iasă în aceste condiții extreme de temperatură și mai ales să evite diferențele foarte mari de temperatură de la cald la frig. Să aleagă un moment al zilei mai stabil din punct de vedere termic pentru a ieși din casă și să se îmbrace cu haine adecvate vremii. Cel mai bine este să evite deplasarea. S-a observat în această perioadă o creștere a prezentărilor cardiacilor la cabinet”, a explicat dr. Diana Voican, medic de familie, la Medika TV.

Mai mult, vremea poate accentua simptomele bolnavilor cardiaci, iar controlul bolilor prin medicație ar putea să nu mai fie eficient.

Pacientul care are o boală coronariană ischemică se poate prezenta într-o formă tardivă la medic. Frigul nu face altceva decât să-i grăbească pacientului venirea la medic. Pacienții care se știu cu astfel de probleme de sănătate trebuie să știe că expunerea la frig le poate accentua simptomele care erau controlate de tratament”, a declarat dr. Monica Trofin, medic specialist cardiologie.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes