Ziua cu cea mai mare rată de infectare de până acum: 38,2% din teste eu ieșit pozitive!

Așa cum se întâmplă în fiecare zi de luni, numărul noilor cazuri de infectare raportate este relativ scăzut în comparație cu zilele precedente, întrucât duminica se fac puține teste față de restul săptămânii. Totuși, rata de infectare a fost în ultimele ore extrem de mare, fiind doborât un nou record din acest punct de vedere.

Practic, de ieri până azi s-au înregistrat 4.041 cazuri noi, în condițiile în care nu s-au făcut decât 10.566 teste.

În afara testelor făcute persoanelor depistate pozitiv pentru prima oară, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi au fost reconfirmate 820 de persoane.

Cele mai multe cazuri noi au fost înregistrate în București – 592, Constanța – 375 și Dolj – 211.

În ceea ce privește rata de incidență, din ce în ce mai puține județe rămân în zona verde, cu o rată de incidență mai mică de 1,5 cazuri la mia de locuitori în ultimele 24 de ore.

În ceea ce privește decesele, de ieri până azi s-au înregistrat 86 de morți – 48 bărbați și 38 femei, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dolj, Gorj, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea și municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 4 decese  la categoria de vârstă 50-59 de ani, 29 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 33 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 19 decese la categoria de peste 80 de ani.

80 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 3 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 3 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.702. Dintre acestea, 916 sunt internate la ATI. 

30.083 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 11.114 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 55.963 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 15 persoane.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea