Cazul 10 și cazul 11. Două adolescente, confirmate cu coronavirus. Crește alarmant numărul îmbolnăvirilor

Încă două cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus. Ministerul Sănătății anunță că numărul românilor diagnosticați cu această infecție a ajuns, sâmbătă, la 11. Ultimele două cazuri sunt din Timișoara și Hunedoara.

Potrivit Centrului de Comunicare Strategică, în cazul de la Timișoara, este vorba despre o adolescentă de 15 ani, care studiază în aceeași unitate de învățământ cu ceilalți doi tineri de 16 ani din Timișoara, diagnosticați zilele trecute, dar într-o altă clasă. La acest moment cursurile instituției de învățământ sunt suspendate până pe 11 martie a.c., urmând ca în cursul zilei de luni, 9 martie a.c., Comitetul Județean pentru Situații de Urgență să decidă suspendarea cursurilor până la 14 zile.

Tânăra de 15 ani s-a prezentat în cursul zilei de vineri la Spitalul de copii din Timișoara, prezentând febră și tuse. Imediat, medicii au luat decizia internării și prelevării de probe la Spitalul de boli infecțioase din Timișoara. În prezent, starea sa de sănătate este ameliorată, fără febră.

Cel de-al doilea caz confirmat sâmbătă este al unei fete de 16 ani din Hunedoara, care a călătorit în același avion în imediata proximitate a bărbatului de 40 de ani din Hunedoara, confirmat în cursul zilei de vineri cu infecție cu noul coronavirus (COVID-19).

Tags:
Ți-ar putea plăcea
De interes