Leziuni care pot apărea atunci când mergem la sala de fitness. Medic: Cele mai frecvente sunt afecțiunile musculo-tendinoase

Medic primar în ortopedie și traumatologie sportivă, dr. Mihai Râșcu a explicat faptul că exercițiile efectuate în sala de fitness fără antrenor personalizat sau care impun mișcări bruște pot crea probleme la nivelul musculaturii și articulațiilor.

„Unul dintre cele mai pericole îl reprezintă practicarea antrenamentelor la sala de forță fără antrenor personal. Este o mare greșeală, mai ales pentru cei care sunt la început. Nu știm exact care sunt pașii, cum trebuie să lucrăm pentru fiecare grupă musculară, cât trebuie să lucrăm și apar probleme” a declarat dr. Mihai Râscu, luni seară, la Medika TV.

De asemenea, efectuarea unor exerciții peste programul de antrenament stabilit cu instructorul poate să afecteze sănătatea celor care merg la sala de fitness. „O altă categorie de oameni care merg la sală sunt cei care fac mai mult decât le spune antrenorul. Ei simt că pot și atunci exagerează. La tineri forțarea cartilajelor și a articulațiilor duce la o serie de probleme serioase în decursul vieții, iar la cei trecuți de prima tinerețe care vor totuși să meargă la sală se soldează cu rupturi musculare destul de mari și de serioase. Tendoanele nu sunt obișnuite la efort” a mai spus dr. Mihai Râscu.

De asemenea, medicul primar Mihai Râșcu a explicat și care sunt principalele leziuni care apar în urma exercițiilor executate greșit în sala de forță. Nu este vorba despre fracturi, așa cum s-ar putea crede, ci despre rupturile care apar la nivelul musculaturii.

„La sală cele mai frecvente leziuni nu sunt fracturile, sunt cele musculo-tendinoase. Tracțiunea periodică a aparatelor duce la tracțiunea periodică a fibrelor musculare, într-adevăr ele se pot regenera, dar dacă ritmul de regenerare este depășit atunci ruptura se adâncește și se poate provoca o ruptură și mai mare. De asemenea, pot apărea smulgeri ale tendoanelor, iar cele mai frecvente care apar  sunt rupturile de tendon biceps. Mușchiul se poate lăsa puțin din cauza tendonului rupt și atunci apare sindromul „Popeye,” apare o mărire de volum a bicepsului” a mai spus dr. Mihai Râscu, la Medika TV.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes