Afecțiuni ce pot fi diagnosticate cu ajutorul ecografului

Aparatul ecograf permite explorarea cu ușurință a organelor interne. De asemenea, ajută medicii să diagnosticheze numeroase afecțiuni.

„Prin folosirea diferitelor transductori putem să vedem în diferite profunzimi, putem să vedem printre coaste. Cele mai frecvente și cele mai ușor de diagnosticat afecțiuni cu ajutorul ecografului sunt litazele, fie ele renale sau biliare. Sunt afecțiuni de care e bine să știm și care trebuie tratate” susține dr. Alexandru Onofrei, chirurg oncolog.

Mai mult, cu ajutorul ecografului poate fi explorat în detaliu întreg peretele abdominal, aparatul oferind informații prețioase despre acest organ medicilor care realizează astfel de investigații.

„De asemenea, defectele parietale ale peretelui interior abdominal. Este vorba desrpe hernii, eventrații, pot fi descoperite cu ajutorul ecografului. Formațiunile chistice se pot observa foarte bine. Adică acele pungi de lichid din interiorul organelor. Și să nu uităm că metoda principală de urmărire a unei sarcini este ecografia” mai spune dr. Alexandru Onofrei.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea