Alimente care ne pot ajuta să scăpăm de insomnie 

Dacă te confrunți cu probleme de somn, există alimente care te pot ajuta. Studiile arată că mierea, bananele sau somonul pot induce starea de somn.

Un stil de viață stresant poate avea efecte neplăcute asupra stării de odihnă. Între stres și insomnie există o legătură foarte strânsă. Datele arată că până la 15% din persoanele de pe glob s-au confruntat măcar o dată cu probleme de somn.

Lipsa odihnei scade capacitatea de concentrare, iar task-urile de peste zi vor fi mai greu de îndeplinit dacă nu dormi suficient. Există însă alimente care te pot ajuta atunci când te confrunți cu probleme de somn.

Bananele, de exemplu, sunt o sursă bogată de minerale și magneziu ce ajută la relaxarea mușchilor. În compoziția lor intră și triptofanul, care se transformă în melatonină, denumită și hormonul somnului, datorită efectului său de a calma creierul.

O sursă importantă de triptofan sunt și migdalele. De asemenea, migdalele ajută creierul să se relaxeze, inducând starea de somn. De asemenea, ovăzul conține vitamina B care contribuie la relaxarea organismului și eliberarea de serotonină. Totodată, conține și cantități suficiente de melatonină. Ovăzul ajută de asemenea și la reglarea tranzitului intenstinal.

Bogat în acizi omega-3 și vitamina D, somonul este recomandat persoanelor care suferă de insomnii. Vitamina D este un nutrient care poate crește nivelul de melatonină în organism. Somonul contribuie și la reducerea stresului și anxietății, factori care pot pertuba somnul.

 

Ți-ar putea plăcea