Anemia, boala comună a vegetarienilor. Mesajul unui nutriționist, în direct, la televizor: „Propaganda din nutriția modernă ne spune că putem trăi și fără carne, dar nu este așa!”

Fructele și legumele sunt considerate vedetele stilului de viață sănătos. În realitate nu este deloc așa, iar un regim exclusiv vegetarian ne poate da peste cap sănătatea. 

Eliminarea completă a alimentelor de origine animală ne poate aduce în pragul anemiei. Boala este foarte des întâlnită în rândul persoanelor care renunță să consume carne. Există și o explicație: „Un efect al acestui regim exclusiv vegetarian este prezența anemiei. Este foarte des întâlnită și sub diagnosticată și neglijată. Poți trăi cu această afecțiune, dar nu te simți bine. Generează lipsă de energie, oboseală. Fierul din sursa vegetală se absoarbe mult mai lent decât cel din surse animale” a explicat, la Medika TV, Cristian Mărgărit, expert în nutriție. 

Promovarea legumelor, în special, ca alternativă la alimentele de origine animală, este total neadecvată, spun experții în nutriție. „Propaganda din nutriția modernă ne spune că putem trăi și fără carne, dar nu este așa. Se spune, de exemplu, că ciupercile pot înlocui carnea. Nu este deloc adevărat. Vorbim despre alimente complet diferite, cu proprietăți complet diferite. În ciuperci nu există vitamine liposolubile precum vitamina D sau vitamina A” a mai spus Cristian Mărgărit, la Medika TV. 

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea