Asociația „Dăruiește Viață” vrea să construiască un spital modular la Piatra Neamț

Asociația „Dăruiește Viață” și-a propus să vină în sprijinul bolnavilor și medicilor de la Spitalul Județean Piatra Neamț, construind un spital modular în care să fie tratați pacienții care se află în stare critică la ATI.

Spitalul modular costă aproximativ 2 milioane de euro și, potrivit proiectului, este prevăzut cu 20 de paturi care ar putea fi extinse. „Noi venim cu propunerea către ei de a face un spital modular. Ei au propus să fie 20 de paturi, cum este cel realizat la Spitalul Elias din luna iunie, care să fie așezat pe o fundație metalică, să nu se scufunde la prima ploaie. Un spital în care să existe presiune negativă, așa cum trebuie să existe pe o secție de ATI cu gaze medicale și cu tot ceea ce are nevoie o secție ATI”, a declarat Carmen Uscatu, fondator al Asociației „Dăruiește Viață”, în direct la Medika TV.

În momentul de față, inițiatorii proiectului așteaptă să primească acordul din partea reprezentanților Spitalului Județean Piatra Neamț, dar și al Consiliului Județean Neamț cu privire la realizarea acestui obiectiv. Mai mult, fundația are nevoie și de sprijin astfel încât proiectul să fie dus la bus sfârșit.

Fac un apel la toate companiile care vor să se implice, din zona Moldovei, și nu numai pentru a ne putea sprijini. Așteptăm semnarea parteneriatului cu Spitalul Județean Piatra Neamț. Este un proiect care se poate realiza în 6 -10 săptămâni”, a mai spus Carmen Uscatu.

Un spital modular similar celui de la Piatra Neamț a fost construit în vară de Asociația „Dăruiește Viață” în curtea Spitalului Elias din București.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea