Atenție la căpușe! Zeci de români, la spital de sărbători după ce au fost atacați de insecte

Week-end-ul prelungit de 1 Mai și Paști, care a venit la pachet cu vremea frumoasă, a trimis la spital zeci de români, care au ales să-și petreacă timpul liber la iarbă verde și au fost mușcați de căpușe.

Aceste insecte sunt extrem de periculoase, pentru că pot provoca boli grave în lipsa unui tratament preventiv adecvat.

Cea mai frecventă și cunoscută boală provocată de mușcătura de căpușă este boala Lyme care, nedescoperită la timp și ajunsă într-o fază avansată, determină o serie de manifestări ca durerile în piept, palpitații, paralizie facială, tulburări de memorie, atenție și somn și chiar episoade în care persoana își pierde cunoștința. De regulă, aceste simptome apar la câteva luni de la mușcătură, dacă nu e aplicat tratament adecvat.

Boala Lyme poate afecta și inima (cunoscută sub numele de cardita Lyme), ceea ce poate duce la anomalii grave ale ritmului cardiac la un grup mic de oameni.

Există un site special dedicat căpușelor, unde oricine poate găsi o serie de informații utile, de la modul în care se îndepărtează insecta până la tratamente, recunoașterea simptomelor și bolile pe care le transmit sau provoacă aceste insecte.

Detalii găsiți AICI.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea