Azi se așteaptă o decizie! Ce măsuri ar putea fi luate în Capitală, care a depășit rata de infectare de 6 cazuri la mia de locuitori

Bucureștiul este puternic afectat de valul al treilea al pandemiei, având una din cele mai mari rate de incidență din țară. Cu peste 6 cazuri la mia de locuitori înregistrate în ultimele două săptămâni, Capitala țării se încadrează în zona de carantină. Măsură exclusă de autorități, în condițiile în care Bucureștiul susține un sfert din economia țării.

Tocmai de aceea, specialiștii se întâlnesc azi din nou pentru a discuta măsurile de protecție sanitară suplimentare care să fie luate în București.

Pe lângă stabilirea unui nou mod de calcul a incidenței, vor fi adoptate și măsuri, la propunerea experților în sănătate publică.

Un program redus în magazine, reducerea numărului de clienți și închiderea locurilor de joacă ar fi printre măsurile propuse de Direcția de Sănătate Publică București.

Obligativitatea instituțiilor și autorităților publice de a face la intrarea în sediu triaj epidemiologic și de a asigura dezinfectarea mâinilor, avem obligativitatea de a asigura programul decalat al angajaților, atât la nivelul autorităților publice, cât și la nivelul operatorilor economici, participarea zilnică în sistem online a preșcolarilor și elevilor din unitățile de învățământ. O altă propunere e interzicerea organizării de evenimente sau activități private pentru copii în spații închise cum ar fi afterschool, închiderea locurilor de joacă amenajate pentru copii în parcuri, între blocuri, interzicerea activităților și competițiilor sportive pentru amatori – deci cele profesioniste rămân deschise. Și la nivel de spații comerciale – magazin, hipermarketuri, mall-uri – este acea obligativitate de respectare a spațiului de 4 metri pătrați pentru fiecare persoană, distanță de 2 metri între persoane. Fiecare comerciant trebuie să facă un calcul pe suprafața utilă pe care o are.

La evenimentele private – înmormântări, cununii, botezuri – vom merge pe un număr maxim de 16 persoane, care include și persoanele care oficiază slujba religioasă. E interzisă desfășurarea de activități în cluburi, baruri discoteci. Terasele rămân deschise, dar sper să se păstreze regulile pentru terase și acestea vor fi verificate prin controale”, a spus la Digi 24 Florentina Iacob, director adjunct al DSP București.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea