Belgia, ziua veștilor bune: „Încetinirea epidemiei este confirmată”

Ultimele cifre anunțate de centrul național de criză și de sănătatea publică din Belgia indică o primă tendință pozitivă în această țară: puterea epidemiei de coronavirus începe să scadă. Purtătorul de cuvânt inter-federal pentru lupta împotriva covidului-19, Emmanuel André, a declarat că s-a ajuns la punctul de inflexiune pe curbă care anunță o schimbare a concavității acesteia din urmă. Prin urmare, o veste bună chiar dacă țara nu este încă la capătul necazurilor sale, deoarece vârful epidemiei nu este încă în spatele Belgiei. „Putem estima că la începutul săptămânii viitoare, ar trebui să atingem apogeul într-o zi sau două”, a prezis Marius Gilbert, epidemiolog la Universitatea Liberă din Bruxelles.

În Belgia, unele provincii ale țării sunt mai afectate decât altele astfel că vârfurile epidemiei ar putea să apară în momente diferite, în funcție de locația geografică. Totuși, specialiștii speră ca acest lucru să nu se întâmple, dat fiind că măsurile au fost aceleași peste tot. „Nu este exclus să existe variații spațiale în vârf,” a detaliat expertul. ”Dar trebuie să se realizeze că vârful este legat de setul de măsuri care au fost luate. Au fost sincronizate în toată Belgia, deci, ne așteptăm să se întâmple în același timp în diferite provincii „.

De asemenea, expertul a confirmat tendința pozitivă care arată o diminuare a incidenței cazurilor de coronavirus în această țară: „Acum câteva zile nu am văzut niciun semn de încetinire”, a spus el. ”Acum poate fi văzut în cifre și este confirmat zi de zi.”

Sursa: https://www.lalibre.be/planete/sante/quand-aura-lieu-le-pic-epidemique-en-belgique-faut-il-s-attendre-a-ce-qu-il-apparaisse-a-differents-moments-selon-les-provinces-5e842f247b50a6162bee4cdb

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea