Beneficiile reale pe care somnul le are pentru organism

Somnul este un proces important de care organismul are nevoie pentru a funcționa așa cum trebuie. În lipsa lui, apar problemele de sănătate. Medicii recomandă tratarea problemelor de somn pe căi cât mai naturale, fără a fi nevoie de tratamente medicamentoase.

În principal, somnul este responsabil pentru toate procesele benefice care se petrec în organismul nostru.

„Mulți oameni nu realizează cât de important este somnul pentru organism. În primul rând este principala energetică. În perioada somnului, toate celulele și structurile organismului se regenerează. Și la nivel epigenetic, foarte important, adică influențează în mod direct starea de sănătate a organismului” susține dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, competențe în apifitoterapie.

Atunci când apar problemele de somn, este important ca situațiile să fie depășite fără tratamente medicamentoase. Pe termen scurt ele ne ajută să depășim dificultățile de a dormi, dar pe termen lung ne pot afecta organismul.

„Mulți oameni apelează la pastilele de somn, ele sunt benefice dar au multe efecte adverse și creează dependență în timp. Putem să avem o tulburare trecătoare de somn, din cauză că am schimbat fusul orar sau am avut o problemă, după care ne revenim. Dacă problema persistă n-o lăsați să vă doboare. Insomnia poate fi tratată prin schimbarea stilului de viață și prin terapii naturale„ a mai spus dr. Ruxandra Constantina.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea