Bolile pielii care te aduc cel mai des în cabinetul dermatologului. Din fericire există remedii pentru fiecare 

Pielea este cel mai mare organ al corpului și trebuie tratată cu multă grijă și responsabilitate, în caz contrar riscul de a se îmbolnăvi crește semnificativ. Acneea, dermatitele seboreice sau papiloamele reprezintă afecțiunile care-i aduc pe oameni cel mai des în cabinetul medicului dermatolog. 

Pe lista celor mai frecvente boli ale pielii, dr. Gabriel Balcangiu Stroescu, medic primar dermatolog, a trecut accnea și tumorile benigne care pot apărea pe piele. „Cele mai frecvente boli ale pielii sunt acneea, este un flagel al societății moderne, atât în cazul adolescenților, cât și în cel al adulților. Uneori tratamentele durează perioade lungi. Apoi este vorba despre tumorile benigne ale pielii, precum papiloamele, cheratozele. A crescut și incidența cancerelor de piele, din ce în ce mai mult. Rozaceea este iar o boală des întâlnită. Apoi vorbim și despre căderile de păr”, susține specialistul. 

Totodată, alte afecțiuni care-i aduc pe pacienți la un consult dermatologic sunt dermatitele seboreice. Boala este mai frecventă pentru că apare pe fond de stres. „Trăim într-o societate stresantă și este o afecțiune dependentă de stres, ca și multe altele. Pielea este un organ extrem de bine psihizat. Trebuie să găsim un prieten și un partener în medicul dermatolog pentru a ne trata această problemă. De cele mai multe ori se creează o legătură între medic și pacient, ceea ce este foarte bine” susține dr. Gabriel Balcangiu Stroescu. 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea