Campanie Medika TV: „Legea nu ne apără de consumatorii de droguri criminali de pe şosele!”

Legile din România, menite să-i apere pe cetăţeni de pericolul pe care îl reprezintă persoanele care consumă droguri şi devin pericol public pe şosele, precum în cazul Mario Iorgulescu sunt incomplete şi nu-i apără pe cetăţeni. Concluzia s-a degajat luni seară, la emisiunea Medika-special, moderată de Doru Gheorghiade în timpul căreia, în urma unei noi dezbateri, a reieşit că legea trebuie urgent modificată, dat fiind pericolul real pe care îl reprezintă, astăzi, persoanele aflate sub influenţa drogurilor la volan.

Concret, în timpul discuţiilor s-a constatat că un cetăţean care a consumat droguri sau este un fervent consumator precum Mario Iorgulescu devine o bombă cu ceas care poate detona lângă oameni nevinovaţi aşa cum s-a şi întâmplat în cazul sus-citat. În consecinţă, este necesar ca un consumator sau dependent de droguri dovedit să i se reţină pe loc, în momentul constatării, permisul de conducere, document pe care să nu-l mai poată recupera decât după ce o comisie de specialişti abilitaţi de un act normativ să i-l poată reacorda, după ce s-a făcut dovada ştiinţifică a faptului că şoferul a scăpat de dependenţă şi, deci, a redevenit lucid.

În cadrul emisiunii Medika Special s-a mai discutat că dependenţa sau consumul de droguri nu pot fi puse pe acelaşi palier cu consumul de alcool pentru simplul fapt că un băutor de alcool se poate trezi după beţie şi poate deveni în 2 ore lucid în timp ce un consumator de stupefiante este aproape tot timpul marcat de substanţele psihoactive, incapabil să conducă în siguranţă, punând, iată, în pericol viaţa celorlaţi participanţi la trafic. Cu această concluzie au fost de acord toţi participanţii la emisiunea Medika special de luni seară, adică reprezentanta Agenţiei Naţionale Antidrog, Carmen Oprea, psihologul Ovidiu Telegescu şi Dumitru Coarnă, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual. 

Tags:

Ți-ar putea plăcea