Când începem, de fapt, să îmbătrânim? Explicațiile medicilor, la Medika TV

S-ar părea că, din punct de vedere fiziologic, îmbătrânirea ar putea începe după vârsta de 50 de ani. În realitate, având în vedere stilul de viață mai puțin sănătos al multora dintre noi, acest moment debutează mai devreme decât ne-am putea aștepta.

Chiar dacă avem 30 sau cel mult 40 de ani, din cauza stilului de viață nesănătos, începem să îmbătrânim, avertizează specialiștii. „Modificările se schimbă de la o decadă la alta, cu trecerea timpului modificându-se și mediul în care trăim. Putem începe să îmbătrânim destul de devreme dacă începem să facem abuzuri, dacă facem abuz de alcool, de tutun, dacă nu ne respectăm bioritmurile. Cu 50 de ani în urmă de exemplu nu vedeam infarct miocardic la persoane de 30, 35 de ani, acum ne confruntăm cu această problemă. Vedem accidente vasculare tot mai devreme. Vedem forme de depresie la vârste tinere, iar depresia este un factor predominat în ceea ce privește îmbătrânirea” a explicat, la Medika TV, dr. Anca Mihalcea, medic specialist geriatrie-gerontologie.

Tocmai de aceea, pentru a preveni îmbătrânirea la vârste cât mai tinere trebuie să fim preocupați de menținerea unui stil de viață sănătos încă de la cele mai mici vârste. „Cred că trebuie să ne punem această problemă încă de la vârste mici și să învățăm ce înseamnă un stil de viață sănătos. Pentru că totul stăm în puterea noastră. Cu cât suntem mai axați pe o viață sănătoasă, cu atât putem prelungi vârsta la care începem să îmbătrânim” recomandă dr. Anca Mihalcea.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea