Cazul 12. București! Confirmat, Covid 19 atipic

Bucureștiul intră pe lista localităților cu cazuri confirmate de coronavirus. Sâmbătă după amiază, Ministerul Sănătății anunță confirmarea celui de-al douăsprezecelea caz de infecție cu temutul virus. Este vorba despre un bărbat de 49 de ani, care a revenit dintr-o zonă neafectată a Italiei pe 27 februarie

”În această după-amiază a fost confirmat și cel de al 12-lea caz de infecție cu noul coronavirus (COVID-19) la nivel național.
Este vorba despre un bărbat din București, în vârstă de 49 ani, care s-a întors din Italia (Roma) în data de 27 februarie 2020, dintr-o zonă neafectată.
Bărbatul s-a prezentat seara trecută la Institutul Național de Boli Infecțioase “Matei Balș” cu febră, dar cu simptomatologie care nu intră în definiția de caz COVID-19. I s-au recoltat probe și pentru că persoana a călătorit în Italia s-a decis să se recolteze probe și pentru testul COVID-19.
Este primul caz depistat în București. Conform primelor sale declarații, bărbatul a stat în toată această perioadă la domiciliu, de la revenirea în țară.
Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a solicitat izoleta pentru transportul la Institutul național de boli infecțioase și a demarat ancheta epidemiologică. S-a început stabilirea contacților bărbatului confirmat pozitiv la noul COVID-19, după care va începe recoltarea probelor pentru testare”,
anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Tags:
Ți-ar putea plăcea
De interes