Cazul bebelușului mort din cauza rujeolei, comentat la Medika TV de dr. Simin Aysel Florescu: „Este îngrozitor că apare un deces din cauza unei boli vaccinabile”

Un bebeluș de 7 luni, din județul Brașov, a murit din cauza rujeolei, după ce a s-a infectat de la fratele său mai mare, care s-a îmbolnăvit de rujeolă pentru că nu era vaccinat. Subiectul a fost dezbătut la Medika TV de dr. Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din București. 

Invitată în studioul Medika TV, dr. Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din București a vorbit despre cazul bebelușului mor din cauz rujeolei. „Este îngrozitor că se mai poate întâmpla ceva de genul acesta, un deces din cauza unei boli perfect vaccinabile, cu vaccin arhicunoscut de zeci de ani. Aşa ceva nu ar fi trebuit să se mai întâmple, dar uite că se întâmplă şi asta se întâmplă din cauza faptului că acoperirea vaccinală la noi a scăzut foarte mult din multiple motive ” a declarat dr. Simin Aysel Florescu, la Medika TV. 

Medicul a explicat și care este vârsta la care trebuie administrat serul care oferă protecție atât împotriva rujeolei, cât și împotriva oreionului și rubeolei. „Apropo de asta cu vârsta vaccinală,  în ultimii ani, în România, prima doză de vaccin ROR, vaccin combinat, rujeolă, rubeolă, oreion, se administrează începând la vârsta de un an. Sau un an şi două luni.  Dar să nu uităm că înainte când nu exista triplul vaccin şi exista doar vaccinul antirjeolic separat, izolat, vârsta de vaccinare era de nouă luni. Deci faptul că acum în epidemie se scade vârsta de vaccinare este un lucru perfect normal pentru interceptarea acestor copii care sunt foarte fragili şi la risc foarte mare”, a mai afirmat managerul Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Capitală.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea