Controale medicale la vârsta potrivită. Când trebuie să mergem la medicul internist?

Problemele medicale pot să apară la orice vârstă, de aceea este bine să mergem din timp la medic în scop preventiv. Afecțiune pot fi depistate la timp și tratate mult mai ușor. Medicul care poate spune aproape totul despre sănătatea noastră este medicul internist.

„Medicul specialist sau primar în medicină internă are rolul de a vedea pacientul ca un tot, de asambla piesele puzzle-ului și de a face un screening complet și corect E bine să mergem la medicul internist până în vârsta de 60 de ani, cel puțin o dată pe an. Dacă avem peste 60 de ani și dacă avem și alte probleme de sănătate, atunci trebuie să mergem la medicul internist de două ori pe ani” a explicat dr. Carmen Cristescu, medic specialist medicină internă, atestat în ultrasonografie, Doctor în Științe Medicale.

Primele controale la medicul internist ar trebui realizate în jurul vârstei de 18 ani. O dată pe an, ar fi bine ca pacienții să treacă pragul cabinetului medicului.

„Medicina internă se adresează adulților, deci primele controale ar trebui să înceapă după vârsta de 18 ani. Medicina internă preia cumva pacienții care vin din pediatrie cu boli de sistem sau cu boli cu determinism genetic. Și atunci odată ce împlinesc vârsta de 18 și ies din sfera pediatriei interniștii sunt cei care preiau și continuă conduita terapeutică” mai spune dr. Carmen Cristescu, medic specialist medicină internă, atestat în ultrasonografie, Doctor în Științe Medicale.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea