Coronavirus no. 30. Primul medic infectat cu coronavirus. Sursa, ofițerul MAI

Autoritățile au confirmat, miercuri dimineața, cea de-a 30-a infecție cu coronavirus. Testele au ieșit pozitive în cazul unei femei în vârstă de 43 de ani, contact al pacientului internat la Spitalul Gerota. Pacienta este primul medic român infectat cu COVID-19 și a intrat în contact cu ofițerul MAI în rezervă care a îmbolnăvit alte trei persoane.

Pacientul a fost internat joia trecută, cu simptomatologie nespecifică infecției cu coronavirus, dar , la trei zile după internare, a început să prezinte febră și insuficiență respiratorie, iar luni, medicii au dispus efectuarea testelor pentru coronavirus. Bărbatul declarase pe propria răspundere că nu călătorise în afara ţării, însă el se întorsese din Israel în data de 26 februarie. Pacientul are 60 de ani și este ofițer în rezerva MAI. Pe numele său a fost deschis un dosar penal.

Marți, în prima parte a zilei, toți contacții direcți au fost testați pentru Covid-19 la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș și au rămas sub supraveghere medicală și în izolare la domiciliu. Diagnosticul este confirmat deja la 4 dintre contacții bărbatului.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea