Palatul Victoria! A intrat coronavirusul în ei! Anchetă

Anchetă epidemiologică la Guvern în rândul angajaților de la Palatul Victoria, după confirmarea cu coronavirus a unei femei de 42 de ani. Ancheta vizează posibilii contacţi ai bolnavei.

În contextul anchetei epidemiologice care este desfășurată în acest moment în legătură cu femeia de 42 de ani din București, confirmată cu coronavirus (COVID-19) în cursul zilei de 8 martie, sunt desfășurate verificări cu privire la posibili contacți ai persoanei din rândul personalului care desfășoară activități în clădirea Guvernului României. Facem precizarea că s-au luat măsuri preventive în acest caz, fiind limitat orice contact cu terțe părți pe care l-ar fi putut avea două dintre persoanele, despre care s-ar putea considera că au contact cu femeia de 42 de ani, solicitându-li-se să rămână la domiciliu împreună cu familia”, se precizează într-un anunț transmis de Grupul de Comunicare Strategică.

“Ştirea zilei este că a ajuns coronavirusul la Guvern. Vă spun foarte limpede. Există o suspiciune legată de o persoană care a intrat în contact cu o persoană diagnosticată, care a avut mai multe contacte la nivel şi aici se face ceea ce se întâmplă cu toate cazurile, se derulează o anchetă epidemiologică, pe noi nu ne interesează unde lucrează cineva, dacă există un risc de contaminare ca urmare a intrării în contact cu o persoană care a fost diagnosticată pozitiv, imediat este trimisă în izolare la domiciliu, imediat intră mecanismul de monitorizare şi urmărim evoluţia şi este supusă analizelor în cazul în care prezintă simptome”, a spus la rându-i premierul interimar, Ludovic Orban.

 Orban a explicat că persoana respectivă nu este în Guvern, ci în aparatul de lucru al Guvernului.  “Nu a fost în guvern, a fost în aparatul de lucru al Guvernului. Sunt câteva persoane, dintre care o persoană e o persoană de deservire, nu este angajată efectiv, lucrează la compania care asigură cateringul, şi mai una sau două persoane care sunt angajaţi la Secretariatul General Guvernului”, a mai declarat Ludovic Orban.

Femeia de 42 de ani confirmată ieri cu coronavirus a fost cel de-al 14-lea caz din România. Ea este un contact apropiat al bărbatului de 49 de ani, din București, confirmat pozitiv în cursul zilei de sâmbătă.

UPDATE: ”Cele 3 cazuri, posibili contacti ai femeii de 42 de ani din București, despre care s-a discutat azi ca ar fi putut contacta coronavirus, și ar fi avut legătură cu Guvernul României, au ieșit cu rezultat negativ”, anunță luni seară Grupul de Comunicare Strategică.

Ți-ar putea plăcea