Cum administrăm corect guma de mestecat care ne scapă de obieciul fumatului. Explicațiile medicilor pneumologi

Industria farmaceutică a dezvoltat medicamente care-i pot ajuta pe fumători să renunțe la acest obicei nesănătos. Guma de mestecat cu nicotină este unul dintre aceste produse care ar putea să aibă efectele dorite. Medicul pneumolog Monica Marc, din cadrul Spitalului „Victor Babeș” Timișoara explică modul în care putem folosi acest preparat în mod eficient pentru a scăpa de fumat.

Guma de mestecat cu nicotină face parte din pereparatele de substituție nicotinucp, o clasă de medicamente care eliberează nicotină în scopul eliminării parțiale a produselor provenite din tutun. Rolul lor este de reduce nevoie de țigări și de a reduce simptomele de sevraj. Guma de mestecat cu nicotină trebuie utilizată așa cum scrie pe prospectul medicamentului, pentru a obține efectul dorit.

Este important să citim cu atenție prospectul medicamentelor pentru că este esențială administrarea lor corectă. De exemplu, utilizarea gumei presupune mestecarea lentă, de 10 – 15 ori, urmată de schimbarea poziției gumei în cavitatea bucală și repetarea manevrei după un timp scurt. Astfel, se asigură absorbția eficace a nicotinei la nivelul mucoasei bucale. Mestecarea gumei duce la eliberarea treptată a nicotinei în gură. Este important să nu consumăm apă minerală, sucuri acidulate sau bere cu 15 minute înainte de a mesteca guma cu nicotină și nici în timpul utilizării acestui medicament” a precizat medicul pneumolog Monica Marc, specialist în cadrul Spitalului de Pneumologie „Victor Babeș” din Timișoara.

Renunțarea la fumat este importantă deoarece acest obicei ne pune în pericol viața. Un studiu realizat în comun de către Societatea Română de Cardiologie, Societatea Română de Pneumologie și Fundația Română a Inimii a arătat faptul că aproximativ 100 de români își pierd viața în fiecare zi din cauza fumatului.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes