Cum ne putem transforma câinii în salvatori. Program intensiv de cursuri, pentru animalele de companie

Despre câini se spune că sunt cei mai buni prieteni ai omului. Tot ei ne pot salva și din calea pericolelor. Toți crescătorii de câini din România își pot duce animalele la cursuri pentru a le transforma în salvatori.

În cazul unor dezastre naturale de mare amploare, câinii antrenați să participe la misiunile de salvare pot fi de folos. Deși multe state se bazează pe ajutorul patrupedelor, România nu pare a fi preocupată în această direcție. „ Nu sunt mulți câini în România care să salveze oameni. Fondul canin ar trebui să fie de 10 ori mai mare decât este la ora actuală, gândindu-ne la suprafață și mai ales la modul de intervenție. În România ar trebui să existe peste 500 de exemplare canine selectate și evaluate periodic, nu pe hârtie cum se întâmplă, ci real” a tras un semnal de alarmă Liviu Ionescu, președintele Centrului Național de Educare Canină, la Medika TV.

Totodată, specialiștii explică faptul că orice patruped poate fi evaluat și, ulterior, antrenat pentru a deveni câine salvator. „ Cei care doresc să vină să colaboreze cu noi, vor afla faptul că orice câine poate fi pregătit să devină câine de salvare. Mai mult, pe stăpâni îi facem să înțeleagă rolul câinelui de salvare. Câinii pot intra într-un program modular de instruire, dedicat câinilor care intră sub dărâmături, sau căutării persoanelor dispărute salvatori din apă sau câine de urmă. Mesajul este următorul: aceste selecții se pot realiza în toate zonele țării.” a mai spus Liviu Ionescu, președintele Centrului Național de Educare Canină, la Medika TV.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea