Cum se manifestă boala „Hashimoto”? Explicațiile specialiștilor

Boala „Hashimoto” sau tiroidita autoimună este o afecțiune care are ca principal simptom încetinirea metabolismului. Astfel, persoanele se confruntă cu o creștere în greutate, dar poate afecta și concentrarea.

„Dacă o depistăm într-o fază deja mai avansată pot apărea simptomele de hipotiroidism, iar asta se poate traduce printr-o încetinire cumva globală a organismului. Încetinesc metabolismele și asta poate să ducă la o tendință de creștere în greutate. Putem să simțim că gândim mai lent, adică avem o viteză de reacție mai scăzută” susține dr. Ruxandra Dobrescu, medic primar endocrinolog.

Totodată, boala poate crea dereglări și în ceea ce privește bătăile inimii, mai spun medicii.

„Poate suntem mai deprimați, încetinește și inima, poate să apară bradicardia. Încetinește tubul digestiv, iar asta se poate traduce printr-o tendință de constipație. Pot să apară edeme, adică retenție de apă și sare” susține dr. Ruxandra Dobrescu.

În momentul în care apar toate aceste simptome este bine să discutăm cu medicul de familie, pentru a efectua investigațiile medicale cu ajutorul cărora putem depista această afecțiune.

„Dacă ne supără ceva primul pas care trebuie făcut este să stăm de vorbă cu medicul de familie care ne va recomanda analizele specifice pentru această afecțiune” mai spune dr. Ruxandra Dobrescu.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea