Daniel Coriu, președintele CMR: „Am cerut garanții să se mențină nivelul de finanțare, după 1 iulie”

Într-o intervenție la Medika TV, Daniel Coriu, președintele Coelgiului Medicilor din România, a vorbit despre negocierile cu reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Dezbaterile au vizat nivelul de finanțare în ambulatoriul de specialitate și, de asemenea, au fost obținute și pachete de spitalizare de o zi pentru pacienții oncologici.

Potrivit lui Daniel Coriu, președintele CMR, în urma negocierilor s-au obținut garanții referitoare la faptul că nivelul de finanțare pentru ambulatoriul de specialitate se va menține până la 1 ianuarie 2025.

„La insistenţele noastre am pus în discuţie şi ce se întâmplă în ambulatoriul de specialitate. Am cerut garanţii să se menţină nivelul de finanţare, după 1 iulie, până la 1 ianuarie 2025. Avem o certitudine, nu o să mai scadă” susține Daniel Coriu.

Obiectibul principal al negocierilor cu CNAS a vizat spitalizarea de o zi pentru pacienţii oncologici.

”Obiectivul principal al acestor negocieri au fost pachetele de spitalizare de o zi pentru oncologie, să ajutăm pacienţii oncologici. Am făcut o treabă foarte bună. Împreună cu experţii Casei am reuşit să avem aceste pachete care vor mulţumi pacienţii oncologci. Când va intra în vigoare contractul cadru de la 1 iulie veţi vedea rezultatul a ceea ce am făcut noi”, a mai spus Daniel Coriu.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes