De ce are penisul formă de ciupercă? Ce spun experții

Auzim adesea discuții despre mărimea penisului, dar nu prea auzim bărbați care să se plângă de forma acestuia. De ce oare a fost construit astfel, v-ați întrebat vreodată?

Profesorul Gordon Gallup, de la Universitatea de Stat din New York, împreună cu echipa sa de oameni de știință, au investiga anatomia penisului uman, precum și utilizarea acestuia, încă din 2003.

De ce este penisul în formă de ciupercă?

Există o teorie mai veche conform căreia penisul a evoluat pentru a deveni un „instrument” al cărui scop este de a îndepărta materialul seminal al altor parteneri. Teoria din spate este destul de simplă – practic, bărbații au vrut să se asigure că ei sunt cei care își continuă descendența și câștigă, în cazul unei sarcini.

Echipa profesorului Gallup a căutat să analizeze această teorie. Ei au descoperit că împingerea penisului – și creasta care separă capul de ax – ar putea ajuta de fapt la curățarea vaginului și a sistemului reproducător al unei femei de spermatozoizii unui iubit anterior. Acest lucru înseamnă că un nou partener poate elimina orice concurență și o poate înlocui cu propriul său material seminal. Așa că echipa de cercetători a testat teoria în laborator, cu penisuri din latex și vaginuri model.

Amestecând amidonul și apa împreună, ei au descoperit că acea creastă din jurul vârfului penisului poate scoate mai mult de 90 la sută din lichidul seminal al partenerului anterior, dintr-o singură lovitură.

Profesorul Gallup a explicat: „Teoretizăm că este o consecință a competiției pentru paternitate; bărbații au dezvoltat penisuri configurate în mod unic, care funcționează pentru a înlocui materialul seminal lăsat de alți bărbați. ”

„Astfel, penisul uman poate permite bărbaților să-și înlocuiască sperma cu materialul seminal al concurenților”. Mai mult, cercetătorii au descoperit că au găsit dovezi cum că partenerii tind să facă sex mai energizant dacă femeia este suspectă de infidelitate.

Deci, deși acesta ar putea fi motivul pentru care penisul uman a evoluat așa cum a evoluat, sunt șanse ca acesta să fie mai puțin important pentru bărbați în zilele noastre.

Sursa

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea