De ce este importantă vaccinarea copiilor și adolescenților. Medic: „Sunt vectori de transmitere a virusului”

În timp ce companiile farmaceutice care au dezvoltat vaccinurile anti-COVID-19 fac eforturi pentru a demonstra eficiența serurilor pentru copii și adolescenți, medicii susțin că este important ca această categorie populațională să fie imunizată.

Specialiștii susțin că importanța vaccinării copiilor și adolescenților este vitală, având în vedere faptul că aceștia reprezintă un important mijloc de transmitere a virusului.

„Este o inițiativă pe care adolescenții au înțeles-o din punct de vedere științific, au interesul să caute date pe internet și sunt foarte deschiși pentru vaccinare. Astfel, ei oferă protecție pentru vârstnicii din familie și persoanele vulnerabile, pentru că odată vaccinați reduc vectorul de transmitere a bolii în comunitatea din care provin”, a precizat dr. Ioana Stăncel, expert în politici de sănătate, în direct la Medika TV.

În perioada 31 mai – 1 iunie, la nivel național se va organiza un maraton de vaccinare anti-COVID-19 dedicat adolescenților cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani.

„Vaccinarea adolescenților este o inițiativă foarte bună, cred că și adolescenții sunt deschiși pentru această vaccinare. Cred că este bun acest maraton, coincide cu reluarea școlii față în față, asigură și o protecție în mediul școlar și cred că asigură și o protecție pentru vacanțele viitoare, pentru că nu-i mai putem ține în casă”, a mai spus dr. Ioana Stăncel, în direct la Medika TV.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea