De la 1 iulie, toate centrele de vaccinare anti-COVID-19 se închid. Imunizările vor fi realizate de medicii de familie

Începând cu data de 1 iulie, toate centrele de vaccinare din țară se vor închide. Astfel, vaccinarea populației anti-COVID-19 se va face doar prin intermediul cabinetelor medicilor de familie.

Noua strategie a României privind vaccinarea anti-COVID-19 a fost prezentată de către Andrei Baciu, secretar de stat în cadrul Ministrului Sănătății. „Pe 1 iulie va intra în vigoare noua politică de vaccinare împotriva COVID-19: vaccinarea doar la medicii de familie. Prin urmare, perioada de tranziție de la vaccinarea de tip „campanie” împotriva COVID-19 la vaccinarea ca parte a programului național de vaccinare al Ministerului Sănătății se va încheia pe 30 iunie. Până la această dată inclusiv, toți cei care doresc să se vaccineze (cu doza 1, 2 sau 3) o pot face atât la punctele de vaccinare care funcționează în continuare, cât și la cabinetele medicilor de familie. Din 1 iulie, toate punctele de vaccinare își vor înceta activitatea, iar dozele de vaccin vor fi făcute exclusiv de către medicii de familie” a precizat Andrei Baciu.

Oficialii din cadrul Ministerului Sănătății susțin că vaccinarea rămâne singura modalitate prin care efectele grave infecției cu SARS-CoV-2 asupra organismului uman pot fi combătute. În România sunt autorizate pentru administrare 4 vaccinuri: Comirnaty (Pfizer/BionTech), Spikevax (Moderna), Vaxzevria (AstraZeneca) și vaccinul produs de Johnson&Johnson.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea